divendres, 26 d’abril del 2013

Dotze centres escolars i la Universitat de Lleida es mobilitzen per defensar una educació pública i de qualitat

La Universitat de Lleida i un total de dotze centres de la ciutat i els seus voltants es van sumar ahir a la jornada de mobilitzacions en defensa de l'educació pública d'arreu dels Països Catalans i l’Estat espanyol. A més, una quarentena de col·legis també han fet diverses mobilitzacions al llarg de la setmana “Pren el teu centre. Tancat per reformes”, que posarà el seu punt final aquest diumenge 28 d’abril, amb una gran manifestació a Barcelona. Als centres escolars, les famílies i la canalla han dut a terme diverses activitats, com per exemple xocolatades populars, xerrades, cercaviles, representacions teatrals i jocs per a la quitxalla. Almenys, dues escoles han decidit passar la nit al centre.
Els col·legis lleidatans, agrupats en l’Acampada Escolar i la Marea Groga, denuncien un augment del percentatge d’alumnes per professorat, una davallada pressupostària que dificulta la tasca docent i una demora important en el cobriment de les baixes. En aquest sentit, el passat 10 de març, una seixantenta de mares i pares de l’escola Sant Jordi es va desplaçar fins al departament d’Ensenyament de la Generalitat per exigir la substitució d’una baixa.

Tancada a la Universitat de Lleida
A la Universitat de Lleida, 35 membres de la comunitat han decidit tancar-se al Rectorat i fer una nit de treball. L’assemblea de la PUDUP ha focalitzat les seves reivindicacions en l’augment de taxes en un 67%, una reducció dràstica del sistema de beques i ajuts i en la no revonació dels contractes del professorat associat. El col·lectiu també ha aprofitat per manifestar la seva solidaritat amb els altres centres universitaris tancats i amb les més de 350 persones acomiadades a la UPC. La PUDUP alerta, a més, que aquesta situació també podria repetir-se a la Universitat de Lleida el curs vinent. Per aquest motiu, l’assemblea ja ha anunciat que “no acceptarà els acomiadaments, les no renovacions contractuals encobertes i les formes de contractació abusives i explotadores” i ha optat per emprendre accions més contundents que anunciaran properament.


Vegeu l'article a: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/dotze-centres-escolars-universitat-lleida-es-mobilitzen-defensar-una-educacio-publica-qualit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada